Președintele țării Maia Sandu a făcut cunoștință cu problemele spitalului din Căușeni

0 Comments

Azi în cadrul vizitei din raionul Căușeni, președintele statului Maia Sandu a făcut o vizită fulger la spitalul din Căușeni.

Directorul Alexandru Cojocaru a prezentat președintei Maia Sandu  și colectivului medical din raion problemele spitalului și soluții  posibile de realizare.

În discurs d-l Cojocaru a marcat rolul spitalului în lupta cu pandemia COVID  pe parcursul anilor 2020-2021 și consecințele financiare, manageriale, medicale pentru  spital…

Directorul spitalului Alexandru Cojocaru a atins și necesitatea stringentă de reformare spitalicească,dar care de mult timp trenează…

De notat interesul președintelui țârii Maia Sandu fațâ de spitalul din Câușeni și posibile căi reale de soluționare a problemelor existente.

D-na președinte a promis în limitele competențelor constituționale suport în reformarea legislației în sănătate,obținerii ajutorului de urgență din partea partenerilor europeni și americani.

În discuții a intervenit și consilierul pe probleme de sănătate  Ana Nimerenco care a punctat din multiple probleme,managmentul de țară privind vaccinarea anticovid și rolul președinției pe plan extern în obținerea din partea partenerilor europeni a suportului pentru creșterea stocului de vaccine din țară.

Related Posts