Activitatea Secției de Transfuzie a Sângelui Căușeni în contextul campaniei „Sânge sigur pentru toți”

Activitatea Secției de Transfuzie a Sângelui Căușeni în contextul campaniei „Sânge sigur pentru toți”

Secția Transfuzie a Sângelui Căușeni este o subdiviziune spitalicească care are ca obiectiv colectarea sângelui de la donatorii din raionul Căușeni și asigurarea permanentă  cu sânge sigur pentru toți pacienții care au nevoe.

Poate deveni donator orice persoană sănătoasă de la vîrsta de 18 până la 60 de ani,care nu sa aflat  la muncă peste hotarele țării pe parcursul  ultimelor 6 luni. 

În anul 2018 sa colectat de la 2029 de donatori 1038,407 litri de sânge.Pe parcursul anului 2019 (5 luni) sau colectat de la 935 donatori 478,585 litri de sânge.

Populația trebue să cunoască că  tot sângele colectat este transmis centralizat la banca de sânge și cînd pacienții au nevoe,sângele este folosit la indicația medicilor.

Cei care doneză au posibilitatea să ajute prin intermediul sângelui donat pacienții traumați după accidente rutiere sau celor cu hemoragii chirurgicale sau obstetricale.

Donarea de sânge este un act de binefacere gratuit,care nu se remunerează cu bani,dar donatorii beneficiază de un pachet alimentar.

Șefa secției Motruc Maria aduce sincere mulțumiri donatorilor voluntari permanenți, pentru ajutorul necesar și în special d-nei Garaba Natalia Victor,Gafurova Irina Mihai, Cionac Anatolie Savelie,Flocea Vasili Semion.

Sari la conținut
Sari la bara de unelte