Spitalul din Căușeni va beneficia de suportul Fundației Urgenta Workgroup în instalarea sistemelor de gaze medicale

0 Comments

Astăzi, 12 februarie, a fost anunțat de MSMPS  despre semnarea Memorandumului de Înţelegere între Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, reprezentat de ministrul Viorica Dumbrăveanu, şi Fundaţia Urgenta Workgroup din Olanda, reprezentată de secretarul Arnold van Rijn.

Fundația Urgenta Workgroup din Olanda îşi desfăşoară activitatea în Republica Moldova din anul 2005, și a alocat  peste 1,5 milioane Euro pentru instalarea sistemelor de gaze medicale (oxigen, aer comprimat și vacuum centralizat) și donarea diverselor echipamente/dispozitive medicale instituțiilor medico-sanitare publice din țară.

 

Scopul Memorandumului semnat este de a continua cooperarea  pe parcursul a 15 ani pentru îmbunătățirea calității serviciilor sistemului medical din Republica Moldova.

Potrivit prevederilor memorandului, în perioada anilor 2020-2025, cu suportul Fundației Urgenta Workgroup, se planifică instalarea sistemelor de gaze medicale în următoarele instituții medico-sanitare publice: Spitalul raional Comrat, Spitalul raional Cahul, Spitalul raional Orhei, Spitalul raional Căușeni și Spitalul Clinic Bălți.

Fundația Urgenta Workgroup va furniza gratuit, la necesitate, echipamente medicale de bună calitate și va acorda asistență consultativă conducerii instituțiilor medicale, cu privire la îmbunătățirea condițiilor tehnice din spitale.

Directorul  Alexandru Cojocaru mulțumește oficialilor din Olanda și reprezentanților Ministerului Sănătăți, Muncii și Protecției Sociale pentru alegerea și sprijinul acordat Spitalului Raional Căușeni „Ana și Alexandru”  în fortificarea capacităților instituției de acordare a asistenței medicale de calitate.

Related Posts