Reactia SR Causeni,,Ana si Alexandru la secvențele video apărute pe rețelele de socializare la data de 08.09.2021

0 Comments

Ca reacție la secvențele video apărute pe rețelele de socializare ”Tic-toc” la data de 08.09.2021, ulterior pe ”Facebook” la data de 09.09.2021 referitoare la momentul când un asistent medical pretindea sume bănești de la pacienți pentru procurarea de seringi, administrația IMSP Spitalul raional Căușeni ”Ana și Alexandru” în urma autosesizării, la data de 09 septembrie 2021 prin Ordinul nr. 279 a aprobat Comisia de anchetă pentru examinarea cazului dat.

După identificarea asistentului medical implicat în colectare de bani, prin Ordinul nr.281 din 10 septembrie 2021 a fost suspendat din serviciu pe termenul anchetei de serviciu. Tot la 10 septembrie 2021, prin scrisoarea nr.01-1/518 au fost sesizate Procuratura raionului Căușeni și Inspectoratul de Poliție Căușeni al IGP al MAI RM.

La data de 10 septembrie 2021 a fost petrecută ședința Comisiei de anchetă cu examinarea secvențele video și a explicațiilor conducerii secției și a asistentului medical implicat.

Conform materialelor examinate a fost stabilită vinovăția asistentului medical în încălcarea gravă a executării obligațiunilor de serviciu, depășirea atribuțiilor de serviciu manifestate prin colectarea banilor de la pacienți.

Prin explicația depusă de asistent medical la data de 09 septembrie 2021, asistentul medical î-și recunoaște vina integral.

Ca urmare a celor relatate și în baza propunerilor Comisiei de anchetă, asistentul medical a fost sancționat disciplinar prin Ordinul nr. 282 din 13 septembrie 2021.

Administrația IMSP Spitalul raional Căușeni ”Ana și Alexandru” regretă faptele petrecute în spital și cere scuze pacienților, rudelor acestora și întregii societăți.

 

Administrația IMSP Spitalul raional Căușeni ”Ana și Alexandru”

 

 

Purtător de cuvânt Castraveț-Popov Olga

Related Posts