Spitalul a reluat consultațiile și internările programate pentru pacienți

0 Comments

În conformitate cu art. 58 din Legea nr. 10/2009 privind supravegherea de stat a sănătății publice și Hotărîrea nr. 10 din 15 mai 2020 a Comisiei naționale extraordinare de sănătate publică privind declararea stării de urgență în sănătate publică, începând cu data de 19 mai, serviciile medicale programate prestate în cadrul instituțiilor medico-sanitare spitalicești, care au fost limitate pe durata stării de urgență, pentru a preveni răspândirea infecției cu noul Coronavirus,sunt  relansate gradual.

La prima etapă se relansează operațiile cu risc anestezic minor ASA 1 și ASA 2, adică cu traumatism operator minor,ce include în sine utilizarea tehnicilor minim invazive chirurgicale și risc anestetic minor, ce presupune trezirea imediată a pacientului sau la scurt timp după sfârșitul manipulației chirurgicale cu externarea în aceeași zi sau în zilele următoare.

La internare, fiecare persoană va respecta strict toate măsurile de precauție,pentru a preveni infectarea pacienților internați și a personalului medical pe perioada pandemiei de COVID – 19.

Printre măsurile obligatorii de precauție sunt:

  • interzicerea vizitelor rudelor la pacienți pe perioada pandemiei;

  • este interzis categoric plimbarea pacienților fără necesitate curativă prin holul secției sau a spitalului;

  • purtarea măștii faciale care va acoperi gura și nasul;

  • consultațiile specialiștilor și procedurile medicale se vor efectua preponderent în salon.

Related Posts